Introducció

Nosaltres som uns alumnes de 4t d’ESO de l’Institut de Gurb i en aquesta pàgina web hi podreu veure el nostre projecte sobre la revolució industrial.

El projecte tracta sobre el canvi de la vida des de la industrialització fins ara. Per treballar tot això, farem entrevistes a familiars que hagin viscut èpoques diferents a la nostra i així compararem les coses que han canviat, les que no i intentarem desxifrar-ne els motius. Després, també intentarem imaginar-nos el futur i pensar com canviarà la vida des d’ara en endavant.

No tenim una hipòtesi molt marcada, però si que sabem coses, per exemple, que hi havia molta més pobresa que ara. Molta gent va deixar de treballar als camps per començar a treballar a les fàbriques pensant que viurien millor i que així tindrien un sou fix però es van trobar que els feien treballar moltes hores, cada dia de la setmana i cobrant una misèria. A més, a les dones no els deixaven deixar la feina si estaven embarassades i el nens i nenes treballaven des de ben petits. Sovint eren feines de risc i no tenien assegurança, ni molt menys.